McDonald’s staat bekend om zijn geliefde Big Mac, maar biedt daarnaast een breed scala aan andere gerechten aan. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren als het op fastfood aankomt.
De medewerkers van McDonald’s, die de maaltijden niet alleen bereiden maar ook regelmatig zelf consumeren met personeelskorting, weten waarschijnlijk het beste welke gerechten wel of niet de moeite waard zijn.
Business Insider heeft gesproken met huidige en voormalige medewerkers om erachter te komen welke maaltijden zij liever vermijden. Hier zijn vier van de minst populaire gerechten onder het personeel van McDonald’s:
De Filet-O-Fish van McDonald’s heeft een lange geschiedenis. Het was in 1965 het eerste niet-hamburgergerecht op het menu en is sindsdien een icoon geworden. Vooral tijdens de vastentijd is het populair, omdat katholieken op vrijdagen geen vlees eten.
Het is zelfs een van de favoriete gerechten van voormalig president Trump, die vaak twee visburgers tegelijk bestelt, samen met twee Big Macs en een grote chocolademilkshake.
Maar volgens twee medewerkers van de fastfoodketen waarmee Business Insider sprak, is dit gerecht toch echt minder geliefd.
Een voormalige medewerker uit Virginia vindt de Filet-O-Fish vooral geschikt voor oudere klanten omdat het voor hen makkelijker te kauwen is, maar zelf houdt hij niet van de smaak. Een ander personeelslid beschreef de visburger als “tamelijk smakeloos”.
Een medewerker uit Minnesota gaf aan dat hij nooit voor de gezondere opties op het menu kiest, zoals de salades.
Hij is geen fan van al die sla en groenten en vindt bovendien dat de calorieën verrassend hoog zijn.
Bijvoorbeeld, de ‘Crispy Chicken Salad’ bevat 520 calorieën en de ‘Bacon Ranch Salad with Buttermilk Crispy Chicken’ bevat er 490. Ter vergelijking, een Big Mac heeft 540 calorieën.
Twee andere medewerkers vertelden Business Insider dat ze de kipburgers vermijden, omdat deze vol zitten met boter en daardoor ongezonder zijn dan ze lijken.
Een voormalige manager van een McDonald’s-vestiging liet weten dat hij altijd de nieuwe gerechten op het menu vermijdt en de voorkeur geeft aan de basisproducten van de fastfoodketen.
Hoewel McDonald’s een gevarieerd menu heeft, vallen niet alle gerechten in de smaak bij het personeel. Hun persoonlijke voorkeuren en gezondheidsbewuste keuzes spelen een rol bij hun menukeuze.
Het is belangrijk te onthouden dat smaken verschillen, en wat voor de een lekker is, kan voor de ander minder aantrekkelijk zijn.
1. Grote kans dat jij dit nu ook niet meer gaat bestellen!
2. Deze gerechten laten medewerkers aan zich voorbij gaan!
3. Deze populaire snacks eten zij dus gewoon niet!
4. Grote kans dat jij dit nu ook niet meer gaat bestellen!
5. Medewerkers slaan deze gerechten over!