Met de wintermaanden voor de deur is het weer tijd om de keuken in te duiken in plaats van buiten op een terrasje te zitten.
Met de feestdagen op komst experimenteren veel mensen met nieuwe recepten. Terwijl in Amerika de traditionele kalkoen in de oven gaat, kiezen we in Nederland vaak voor iets anders.
Van Kerstavond tot Tweede Kerstdag – en tegenwoordig soms zelfs een extra dag erachteraan – is het een uitdaging om voor elke dag iets lekkers en verrassends op tafel te zetten.
Veel gezinnen kiezen ervoor dat elk stel een gerecht meeneemt, zodat niet één persoon verantwoordelijk is voor een volledig diner voor een groot gezelschap.
Dit betekent echter wel dat er voor meerdere dagen en verschillende gangen gerechten moeten worden bedacht. Om wat inspiratie te geven, hebben we enkele tips verzameld.
En om met een knipoog af te sluiten: een opvallend advies kwam van een dame die in de winterkou een uniek “gerecht” leek uit te proberen op de stoep: een kilo rauw gehakt.
We vermoeden dat de keuze van deze vrouw wellicht tot enige tijd doorbrengen op andere plaatsen in huis zal leiden.
Laten we deze optie dan ook vooral niet aanraden als feestelijk hapje voor familie en vrienden deze kerst!
1. Een beetje overlaten voor een volgende keer is ze niet van plan!
2. Hoe dan? Ik weet niet wat ik zie…
3. Hoop gekke dingen gezien maar dit slaat alles!
4. Ik zou deze optie niet aanraden voor bijvoorbeeld kerstmis!
5. Toppunt van genieten!