In de herfst veranderen de bladeren van kleur en beginnen de temperaturen te dalen. Het is het seizoen waarin keukens gevuld worden met hartverwarmende gerechten. Hier zijn de culinaire hoogtepunten van de herfst!
Ontdek de wereld van paddenstoelen
Paddenstoelen zijn een favoriet ingrediënt in de herfst. Of je nu eekhoorntjesbrood of cantharellen gebruikt, ze voegen heerlijke umami-smaken toe aan gerechten. Probeer ze in risotto’s, stoofschotels of gewoon gebakken met knoflook en kruiden.
Pompoencreaties
Pompoen is een andere herfstfavoriet. Van pompoensoep tot geroosterde pompoen, er zijn eindeloos veel manieren om van dit veelzijdige ingrediënt te genieten. Vervang bijvoorbeeld aardappelpuree eens door pompoenpuree bij je diner.
Geniet van wildgerechten
Tijdens het jachtseizoen in de herfst is er volop wild te vinden in supermarkten en restaurants. Trakteer jezelf op een smakelijke hertenbiefstuk, fazant of wilde eend met een goed glas rode wijn.
Proef de herfst met appels en peren
Appels en peren zijn overvloedig verkrijgbaar in de herfst en zijn perfect voor het maken van heerlijke desserts zoals appelcake of perentaart. Maar ook in hartige gerechten zoals stoofpotten zijn ze een goede toevoeging.
Laat je verrassen door de herfstnoten
In de herfst zijn noten zoals walnoten, hazelnoten en amandelen volop aanwezig. Voeg ze toe aan salades, granola of geniet gewoon van ze als tussendoortje.
Proef en geniet van de smaken van de herfst en alles wat dit seizoen te bieden heeft!