De drie abonnementen van De Efteling: Prijzen zorgen voor schrik onder bezoekers!

WhatsApp Image 2024 04 19 at 134910jpg

Recentelijk heeft De Efteling, het geliefde Nederlandse themapark, aangekondigd dat er veranderingen zijn in de abonnementsstructuur, wat heeft geleid tot onrust onder de fans.

Vanaf juni zullen er nieuwe abonnementen beschikbaar zijn, elk in drie verschillende niveaus: Classic, Plus en Premium, met elk hun eigen prijs en voordelen.

Vanaf 11 juni kunnen bezoekers kiezen uit de Classic pas voor 225 euro per jaar, de Plus pas voor 275 euro, en de Premium pas voor 390 euro.

Elk abonnement heeft specifieke beperkingen en voordelen. Zo biedt het Classic-abonnement toegang op 290 dagen, exclusief populaire tijden zoals weekenden in juni en de herfstvakantie, wat resulteert in 75 dagen waarop toegang niet mogelijk is.

De Plus-pas, met een prijsstijging van 25 euro vergeleken met vorig jaar, biedt toegang op 340 dagen per jaar en 5 procent korting op eten en drinken.

Het Premium-abonnement biedt onbeperkte toegang het hele jaar door en extra’s zoals een exclusieve Efteling-souvenir en 10 procent korting op eten en drinken—het is belangrijk om te weten dat de prijzen van consumpties ook zijn verhoogd.

De seniorenkorting is afgeschaft, waardoor 65-plussers nu de volledige prijs moeten betalen. Personen met een beperking ontvangen echter nog steeds een korting van 50 euro per jaar.

Deze veranderingen hebben geleid tot enige frustratie onder potentiële abonnees, met name vanwege een gebrek aan communicatie vanuit De Efteling voordat de wijzigingen werden doorgevoerd.

Velen vinden het problematisch dat de nieuwe abonnementen pas in juni beschikbaar zijn en dat de toegangsregeling minder flexibel is tegen een hogere prijs.

Fans van De Efteling maken zich zorgen dat deze veranderingen de planning van bezoeken complexer zullen maken, vooral als zij met andere pashouders willen afspreken, afhankelijk van het type abonnement dat ieder heeft.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven