Wil jij op de kleintjes letten? Dit is de goedkoopste supermarkt in ons landje!

kassajpg

In een wereld waar de kosten voor levensonderhoud stijgen, merken veel consumenten dat ze harder moeten letten op hun budget, vooral bij het doen van boodschappen in de supermarkt.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

Gelukkig zijn er manieren om te besparen in 2024 en we laten je graag kennismaken met enkele van de beste opties.

Door deze factoren betalen wij meer in de supermarkt dan onze buurlanden!

Terwijl de prijzen licht zijn gedaald ten opzichte van voorgaande jaren, betalen consumenten nog altijd zo’n 31% meer voor hun boodschappen in vergelijking met twee jaar geleden.

Lonneke mag 2 jaar niet meer in de Albert Heijn komen: ‘Ik ga nooit meer naar de zelfscankassa’

Desalniettemin, door slim te winkelen, vooral bij supermarkten die zich inzetten voor duurzaamheid, kun je de impact op je portemonnee beperken.

Op basis van een analyse door de Consumentenbond voor het jaar 2024, kunnen we enkele aanbevelingen doen voor supermarkten die hogere prijzen hanteren.

Spar, Poiesz en Picnic zijn mogelijk niet de beste keuzes als je op je budget wilt letten. Spar hanteert prijzen die zo’n 15% hoger liggen dan het marktgemiddelde, terwijl Poiesz en Picnic respectievelijk 9% en 4% hoger zitten.

Lidl geeft 55-jarige vrouw geen toegang tot de winkel: ‘Kijk hoe je eruitziet’

Coop volgt met een verschil van 3%, maar het kan nog steeds lonend zijn om deze winkels te bezoeken tijdens promoties of aanbiedingen.

Aldi-manager onthult supermarktgeheim: ‘Hebben trucjes bij de kassa’

Kiezen voor huismerkproducten kan aanzienlijke besparingen opleveren, aangezien ze gemiddeld zo’n 40% goedkoper zijn dan A-merken.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

Aan de andere kant zijn er supermarkten die onder het gemiddelde prijzen aanbieden. Jumbo en Albert Heijn hanteren prijzen die 1% onder het gemiddelde liggen, terwijl Aldi en Lidl nog meer voordeel bieden met 3% onder het gemiddelde. Ook Dekamarkt (-4%), Hoogvliet (-5%), en Vomar (-6%) behoren tot de voordelige opties.

Lonneke mag 2 jaar niet meer in de Albert Heijn komen: ‘Ik ga nooit meer naar de zelfscankassa’

Bij Dirk, waar je gemiddeld 8% minder betaalt voor je boodschappen, vind je de absolute topper in prijsvoordeel. Neem bijvoorbeeld een brood dat normaal gesproken €3,50 kost en bij Dirk ongeveer €3,22 zal kosten.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven