Held besluit in te grijpen wanneer jongen belachelijk wordt gemaakt in de tram!

heldjpg

Het is een herkenbare situatie: je bent in het openbaar, bijvoorbeeld in de metro of tram, en je ziet dat iemand anders lastiggevallen wordt.

Afhankelijk van de ernst van de situatie, moet je jezelf vaak overhalen om in te grijpen en de persoon in nood te helpen.

Helaas kiest niet iedereen ervoor om in te grijpen; velen kijken weg om hun eigen rust en veiligheid te bewaren.

Toch zijn er momenten waarop moedige mensen wél besluiten op te staan en in te grijpen wanneer iemand in het openbaar wordt lastiggevallen.

Vooral wanneer het gaat om verbaal geweld, kun je vaak eenvoudig iets zeggen om de situatie te de-escaleren, zeker als er andere mensen in de buurt zijn.

Door je medemens te helpen, en te hopen dat anderen je zullen bijstaan, kun je vaak voorkomen dat de situatie verder escaleert. Het is belangrijk om kalm te blijven en de situatie te proberen te bedaren.

In de video hieronder zien we hoe een man in een tram in Den Haag een jongen lastigvalt. De jongen, die de tram binnenkomt met witte nagellak op zijn tenen, wordt door een andere passagier uitgescholden en belachelijk gemaakt.

De agressieve man filmt het incident in de tram zelf, in de overtuiging dat zijn gedrag gewoon gerechtvaardigd is.

De jongen probeert de beledigingen te negeren, maar een andere passagier besluit in te grijpen en de man terecht te wijzen. Dit zorgt ervoor dat de aandacht van de boze Hagenees volledig op hem komt te liggen.

De man die filmt, probeert zijn gedrag goed te praten door uit te leggen wat er volgens hem ‘mis’ is met de andere jongen en beweert dat hij het recht heeft te zeggen wat hij wil, terwijl hij vindt dat anderen dat niet mogen.

De situatie wordt snel grimmig, en het lijkt erop dat niemand in de tram zich wil mengen in de verhitte woordenwisseling. Gelukkig lijkt de agressieve man uiteindelijk te kalmeren en blijft het bij scheldpartijen.

1. Bizar tafereel in een tram in Den Haag!
2. Mafklapper besluit jongen lastig te vallen in tram in Den Haag.
3. Terwijl iedereen toekijkt en zwijgt besluit deze held in te grijpen!
4. De jongen krijgt te horen wat er allemaal aan hem mankeert…
5. Deze held besluit de boze Hagenees terecht te wijzen!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven