De nieuwste voedingstrends van 2021

Wil je op de hoogte zijn van de meest recente voedingstrends van 2021? Lees dan verder en laat je inspireren voor heerlijke gerechten!

1. Plantaardige producten

De populariteit van plantaardige producten groeit gestaag. Denk aan plantaardige vleesvervangers, zuivelalternatieven en veganistische maaltijden. Deze producten zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook heerlijk en gezond!

2. Gezonde snacks

Gezonde snacks zijn dit jaar ook een enorme trend. Denk aan noten, zaden, gedroogd fruit en groentesnacks. Deze snacks zijn ideaal voor tussendoor en geven je energie zonder schuldgevoel.

3. Fusion gerechten

Fusion gerechten zijn culinaire creaties waarbij verschillende keukens en smaken samenkomen. Denk aan sushi burrito’s, ramen burgers of pizza tacos. Deze gerechten zorgen voor een unieke smaakbeleving!

4. Lokaal en seizoensgebonden

Meer mensen zijn bezig met duurzaamheid en kiezen daarom voor lokale en seizoensgebonden producten. Door te koken met lokale ingrediënten steun je plaatselijke boeren en verlaag je de CO2-uitstoot van je maaltijden.

5. Zero waste koken

Zero waste koken is een trend waarbij je voedselverspilling tot een minimum beperkt. Gebruik restjes groenten, fruit en kruiden om heerlijke gerechten te maken en verspil zo min mogelijk. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee!

Wat is jouw favoriete voedingstrend van 2021? Laat het ons weten en deel jouw favoriete recepten met ons!

auteur avatar
Anja V.
Hoi. Ik ben Anja V., een studente journalistiek en parttime redactrice. Met een mix van jonge energie en analytische scherpte breng ik mijn passie voor verhalen tot leven. Dit artikel is het resultaat van mijn toewijding en visie.
Scroll naar boven