Ingreep loopt volledig uit de hand: ‘Wanneer je je lippen laat doen’

WhatsApp Image 2024 08 28 at 075052jpeg

Steeds meer vrouwen kiezen tegenwoordig voor cosmetische ingrepen, een trend die grotendeels wordt aangewakkerd door de constante aanwezigheid van dergelijke procedures op social media.

Met de toenemende toegankelijkheid van deze behandelingen lijkt de drempel om iets aan jezelf te laten veranderen steeds lager te worden.

De gedachte achter een cosmetische ingreep is vaak om je uiterlijk te verbeteren, maar soms pakt het anders uit.

Dat ondervond de 24-jarige Basia Query uit Las Vegas aan den lijve. Ze besloot om lipfillers te laten plaatsen in de hoop vollere lippen te krijgen, maar de ingreep liep volledig uit de hand.

Tijdens de behandeling kreeg Basia een ernstige allergische reactie, waardoor ze met spoed naar het ziekenhuis moest.

Het probleem ontstond doordat de ingreep werd uitgevoerd door een schoonheidsspecialiste, die gebruikmaakte van een zogenaamde hyaluronzuurpen.

Na de ingreep zwollen Basia’s lippen op tot drie keer hun normale grootte. De hyaluronzuurpen, die tijdens de behandeling werd gebruikt, brengt lucht onder hoge druk onder de huid.

Dit kan echter gevaarlijk zijn, zoals bleek uit Basia’s situatie. In het ziekenhuis moest zij worden behandeld met epinefrine, het enige medicijn dat de voortgang van anafylaxie, een ernstige allergische reactie, kan stoppen.

Basia moest vervolgens drie uur ter observatie in het ziekenhuis blijven. Uiteraard zat ook bij haar de schrik er behoorlijk in.

De hyaluronzuurpen is een controversieel apparaat dat vaak tot slechte resultaten leidt. In 2021 werd de pen door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) op de zwarte lijst geplaatst.

De FDA heeft in een officiële waarschuwing alle professionals geadviseerd om het gebruik van deze pen te vermijden vanwege de risico’s die eraan verbonden zijn.

@basiaquery 0/10 do not recommend #fyp #lips #hylauronpen ♬ Oh no, oh no, oh no, no no – Hip Hop

Steeds meer vrouwen kiezen tegenwoordig voor cosmetische ingrepen, een trend die grotendeels wordt aangewakkerd door de constante aanwezigheid van dergelijke…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven