Mark Rutte geschrokken van kiekje genomen door paparazzi: ‘Het was een zorgelijke foto’

rut 1jpg

Mark Rutte was van oktober 2010 tot juli 2024 minister-president van Nederland en tevens minister van Algemene Zaken, waarmee hij de langstzittende minister-president in de Nederlandse geschiedenis werd.

Gaat deze persoon de opvolger worden van Rutte? ‘Ik neem graag de verantwoordelijkheid’

Daarnaast diende hij van 2006 tot 2023 als politiek leider van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD).

Gaat deze persoon de opvolger worden van Rutte? ‘Ik neem graag de verantwoordelijkheid’

Sinds kort is bekend dat Mark Rutte is benoemd als de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO, een functie die hij vanaf 1 oktober 2024 zal bekleden.

Op Videoland verschijnt binnenkort een documentaire die een uniek inkijkje geeft in de laatste maanden van Rutte als premier.

De documentaire belicht zijn terugblik op ruim 13 jaar leiderschap en biedt een zeldzaam kijkje achter de schermen van zijn dagelijks leven.

Hoe verlopen zijn overvolle dagen? Hoe neemt hij belangrijke beslissingen? En wat drijft hem als leider? Ook zijn er interviews met (oud-)politici en vrienden die hun visie op Rutte delen. De eerste aflevering is vanaf 4 september te zien op de streamingdienst.

Hoewel Rutte door de jaren heen te maken heeft gehad met stevige kritiek en fouten, belooft de documentaire een fascinerend beeld te schetsen van zijn tijd als minister-president.

Dit geldt des te meer omdat er maar weinig bekend is over het privéleven van de voormalig premier, inclusief details over zijn persoonlijke voorkeuren.

Jort Kelder zien we ook aan het woord in de documentaire: “Weet je nog dat we gefotografeerd werden door een of andere paparazzi toen jij net premier was?”

”En toen was jij zo gefotografeerd dat het leek alsof je niets aan had! Maar je zat niet in je blootje…” Ook Mark was geschrokken van de foto destijds:

Nee. Het was een zorgelijke foto. […] Hahahaha. Natuurlijk had ik wat aan. Ik ga niet naakt in een boot zitten!

Over de documentaire zegt Mark Rutte:  “Er zit ook wel veel Mark Rutte in. Dat was eigenlijk niet mijn bedoeling, maar het is volgens mij ook wel nodig omdat het anders misschien ook wel een beetje saai wordt.

Mark Rutte was van oktober 2010 tot juli 2024 minister-president van Nederland en tevens minister van Algemene Zaken, waarmee hij…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven