Raadseltje voor in het weekend: Hoeveel winst heeft de boer uiteindelijk?

koejpg

Het is nog vroeg in de ochtend en we hebben een uitdaging voor je brein. Want je mentaal actief houden is behoorlijk belangrijk.

Ditmaal hebben we een wiskundige puzzel die op het eerste gezicht vrij eenvoudig lijkt op te lossen. Maar schijn bedriegt. In de wereld van vandaag de dag wagen steeds minder mensen zich aan puzzels.

Bijna niemand krijgt het voor elkaar om de fout in de afbeelding op te sporen. Lukt het jou wel?

En dat terwijl er tal van voordelen zijn verbonden aan het oplossen ervan. Puzzels dagen je hersenen uit, waardoor je cognitieve functies scherp blijven.

Daarnaast helpt puzzelen bij het verbeteren van je geheugen, zowel op korte als op lange termijn, volgens onderzoek.

Breinbreker: Hoeveel fouten weet jij te ontdekken in de afbeelding?

En laten we het gevoel van voldoening niet vergeten. Het oplossen van een lastige puzzel geeft een geweldig gevoel. Kortom, aan de slag! In de onderstaande puzzel koopt iemand een koe voor 800 euro.

Hij verkoopt de koe vervolgens voor 1.000 euro. Vervolgens koopt hij de koe weer voor 1.100 euro en verkoopt hij het dier uiteindelijk voor 1.300 euro. Wat is de totale winst?

Veel mensen denken dat het antwoord eenvoudig is en kiezen voor 300 euro. Als je dit opzoekt op Google, zie je dat de meeste mensen dat antwoord geven.

Lastige zomerse uitdaging: Hoe slim en scherp ben jij tijdens de warmte?

Maar dat is niet juist. Je zult verbaasd zijn hoeveel mensen hier het verkeerde antwoord geven. De oplossing is echter als volgt:

In eerste instantie geeft de man 800 euro uit. Door de koe te verkopen voor 1.000 euro, maakt hij een winst van 200 euro.

Maar wanneer hij de koe vervolgens voor 1.100 euro koopt, staat hij 900 euro in het rood. Uiteindelijk verkoopt hij de koe voor 1.300 euro. De totale winst is dus 400 euro.

1. Het lijkt zo simpel maar bijna iedereen komt met een fout antwoord!
2. Wij zijn benieuwd of jij het juiste antwoord weet?!
3. Hoeveel winst heeft de man uiteindelijk?
4. Rekensommetje: Weet jij het enige juiste antwoord?
5. Breinbreker. Hoeveel winst is er gemaakt door de boer?

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven