De reden waarom chips minder lekker smaakt: ‘Jammer dat dit niet eerlijk is verteld’
Er wordt opgemerkt dat chips de laatste tijd minder lekker smaken dan voorheen. Populaire snacks zoals Hamka’s, Doritos en Pombears lijken allemaal een transformatie te hebben ondergaan die de smaak heeft beïnvloed.
Maar waarom is dit het geval? In een video op TikTok geeft De Snackspert, een bekende deskundige op het gebied van snacks in Nederland, hier antwoord op.
“Eindelijk heb ik ontdekt wat er aan de hand is met de chips,” begint Eke Bosman, ook bekend als de Snackspert.
In de video legt hij uit waarom hij denkt dat veel chips minder smaakvol zijn geworden. De reden? De hoeveelheid zout die tegenwoordig door fabrikanten in hun chips wordt verwerkt.
Bosman verwijst naar de website van chipsfabrikant Lay’s, waar het probleem wordt toegelicht. Fabrikanten hebben aanzienlijk de hoeveelheid zout in hun producten verminderd.
We hebben onlangs al besproken waarom het moeilijk is om te stoppen na een paar chips. Maar wellicht heb je gemerkt dat de chips minder zoutig smaken, en dat klopt.
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.