Advocaat Joost Klein ontkent alles: ‘Natuurlijk is hij verdrietig’

WhatsApp Image 2024 05 15 at 080347 1jpg

Volgens de Zweedse advocaat Jan-Åke Fält, ontkent Joost Klein alles met betrekking tot de gebeurtenissen rond het Eurovisie Songfestival in Malmö. Dit werd gemeld door het ANP.

De advocaat verklaart: “Hij voelt zich volledig radeloos door alles wat er is gebeurd,” aldus de advocaat, die ook aangeeft dat Klein teleurgesteld is dat hij niet mocht deelnemen aan het songfestival.

Naar verluidt was Joost Klein betrokken bij een incident met een cameravrouw achter de schermen tijdens het Eurovisie Songfestival.

Zijn advocaat beweert dat Klein alleen de camera van de vrouw had weggeduwd. Er staat momenteel een zitting gepland in juni, maar deze datum is nog onderhevig aan verandering, volgens Fält.

De advocaat is positief over de afloop van het onderzoek en zegt: “Ik ben ervan overtuigd dat, als de politie een grondig onderzoek doet, hij niet zal worden aangeklaagd. We zullen verzoeken om enkele Nederlanders als getuigen te laten optreden. De kans op vrijspraak is naar mijn mening groot.”

Volgens Dennis Martinsson, assistent-professor Zweeds strafrecht, is er een zittingsdatum vastgesteld.

“Dit betekent niet automatisch dat er een hoofdzitting bij de rechtbank zal plaatsvinden, maar mocht de aanklager besluiten tot vervolging over te gaan, dan staat de datum voor het proces al vast.”

Martinsson benadrukt dat het juridisch van belang kan zijn of er een afspraak was om Joost Klein op dat moment niet te filmen.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

“Dit versterkt de versie van Joost Klein. Over het algemeen heeft een schriftelijke overeenkomst de voorkeur, maar ook een mondelinge afspraak kan zijn verhaal ondersteunen.”

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Joost Klein zal op 27 februari 2025 terugkeren naar Zweden voor een optreden. Oorspronkelijk was dit gepland in een zaal met 800 zitplaatsen, maar vanwege de grote belangstelling is de locatie verplaatst naar een accommodatie met een capaciteit van ruim 2000 bezoekers.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven