Oproer rond diskwalificatie van Joost Klein: Nederland kon geen bezwaar maken!

joosjpg

Na de diskwalificatie van de 26-jarige Joost Klein tijdens de recente Eurovisiesongfestival-uitvoering, is er veel tumult ontstaan.

Hoewel de NPO bezwaar heeft aangetekend tegen de uitspraak, blijft de European Broadcasting Union (EBU) bij haar standpunt namens AVROTROS.

Uit gelekte informatie blijkt nu dat volgens de regels van de EBU een diskwalificatie definitief is en niet teruggedraaid kan worden.

Zelfs al blijft het reglement geheim, zijn er toch enkele documenten in handen gekomen van RTL Boulevard. Hieruit blijkt dat AVROTROS bezwaar heeft aangetekend tegen deze regel.

Er kan wel gesproken worden over een diskwalificatie nadat het besluit is genomen, hoewel het besluit onherroepelijk blijft volgens de regels waar AVROTROS bezwaar tegen heeft gemaakt.

Een diskwalificatie kan niet aangevochten worden na de beslissing, zoals duidelijk gemaakt is in het reglement waar AVROTROS tegen protesteert.

Er is ook gebleken dat de directeur van het songfestival, Martin Österdahl, de bevoegdheid heeft om zelfstandig te beslissen over de diskwalificatie van een land.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Of dit ook gebeurd is in het geval van Joost Klein is niet zeker, maar het blijft een mogelijkheid.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Volgens de Zweedse krant Aftonbladet waren niet alleen Österdahl, maar ook vijftien vertegenwoordigers van verschillende omroepen betrokken bij de beslissing over de diskwalificatie van Joost Klein.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven