Er gaat veel veranderen volgens Geert Wilders: ‘De zon gaat weer schijnen in Nederland’

WhatsApp Image 2024 05 14 at 142119 1jpg

Onder de uitspraak “Een nieuwe toekomst voor Nederland” presenteerde PVV-leider Geert Wilders donderdagochtend het nieuwe akkoord tussen PVV, VVD, NSC en BBB.

Met trots op het behaalde resultaat verklaarde hij: “Er staat ons een frisse wind te wachten.” De opwinding bij BBB’s Caroline van der Plas was zo groot dat ze nauwelijks had geslapen.

Bizarre juice over minder fraaie kant Caroline van der Plas: ‘eigenlijk een schrijnend verhaal’

Vol lof sprak ze over haar mede-partijleiders: “Drie toppers,” zei ze enthousiast. De vier leiders erkennen dat het bereiken van deze overeenkomst niet zonder hindernissen was.

Grote irritatie bij Caroline van der Plas: ‘Mag ik nog ademen mensen?’

Wilders spoort zijn VVD, NSC en BBB collega’s aan om te blijven investeren in hun samenwerking. NSC-leider Pieter Omtzigt voorspelt al dat er spanningen zullen ontstaan tussen de toekomstige coalitieleden.

Partij van Pieter Omtzigt wil dit verbod invoeren: ‘Engeland en Zweden doen dit al lang’

Bij de presentatie van het akkoord bedankte Wilders zijn mede-onderhandelaars en benadrukte hij het belang van voortdurende investeringen in de politieke samenwerking.

De afgelopen zes maanden verliepen de onderhandelingen moeizaam, gekenmerkt door onderlinge conflicten en wantrouwen.

“Ik denk dat we vaak twijfelden of het zou lukken,” zei VVD-leider Dilan Yesilgöz. “We hebben veel obstakels overwonnen, maar hier zijn we dan.”

Omtzigt voorspelt nog enige wrijving tussen de “vier behoorlijk verschillende partijen”: “Er zal meer diversiteit zijn dan men gewend is van een coalitie.”

Partij van Pieter Omtzigt wil dit verbod invoeren: ‘Engeland en Zweden doen dit al lang’

Yesilgöz reageerde behoedzaam op de vraag of ze tevreden is met de deal: “We nemen onze verantwoordelijkheid.”

Tijdens de presentatie werden de belangrijkste speerpunten benadrukt door de vier partijleiders. Wilders legde vooral de focus op de strenge asielparagraaf, terwijl de VVD genoegen neemt met defensie, veiligheid, blijvende steun voor Oekraïne en lastenverlichting.

Omtzigt benadrukte bestaanszekerheid, met name de verlaging van de energieaccijns en een bouwimpuls van 7 miljard euro.

Partij van Pieter Omtzigt wil dit verbod invoeren: ‘Engeland en Zweden doen dit al lang’

Van der Plas van BBB bracht enthousiast versoepelingen voor boeren, tuinders en de visserij ter sprake. Ze drukte haar tevredenheid uit over haar “drie fantastische nieuwe bondgenoten”: “Het resultaat mag er zijn.”

Groot alarm: Caroline van der Plas moet programma afbreken na bericht van zoon!
auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven