EBU heeft haar statement over de diskwalificatie van Joost Klein uitgebreid. 

jjjpg

Recent heeft de European Broadcasting Union (EBU) haar verklaring over de diskwalificatie van Joost Klein bij het Eurovisie Songfestival geactualiseerd en versterkt.

De organisatie bevestigt opnieuw haar beslissing om Klein uit de competitie te verwijderen. Het benadrukt dat zijn gedrag in strijd was met de wedstrijdregels die een veilige werkomgeving voor alle medewerkers moeten waarborgen.

EBU legt uit dat de beslissing tot diskwalificatie volgde na een intern onderzoek dat door zowel het bestuur als de Eurovision Song Contest Reference Group werd gesteund, een adviesorgaan van het festival.

Gezien de omstandigheden en het aanstaande juridische proces heeft de organisatie besloten dat het niet passend was om Klein toe te laten tot de finale.

Verder corrigeert EBU de publieke perceptie die via sociale media en reacties naar voren is gebracht door te stellen dat deze afwijkt van de getuigenissen van medewerkers en andere getuigen die met zowel de organisatie als de Zweedse politie zijn gedeeld.

EBU heeft besloten om zich van verdere commentaar te onthouden vanwege het huidige juridische proces.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

NPO heeft samen met AvroTros formeel bezwaar aangetekend tegen de diskwalificatie van Klein, waardoor de kwestie nog meer in de belangstelling staat.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Door dit alles heeft Joost Klein zichzelf wel op de kaart gezet; zijn nummer wordt goed gestreamd in meerdere landen.

Tot op heden blijft de echte waarheid onbekend, aangezien verschillende versies van het verhaal circuleren. Joost zelf heeft nog niet gereageerd op de kwestie.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven