Hoe gaat het nu met Joost Klein na deze domper? ‘Het was een veelbewogen weekend’

jjjpg

De Nederlandse deelnemer aan het Eurovisie Songfestival, Joost Klein, is zondagavond teruggekeerd naar Nederland.

RTL Boulevard meldde dat Joost Klein rond half acht arriveerde op Lelystad Airport, gebruikmakend van een privévliegtuig.

De terugkeer van Joost volgt op een omstreden diskwalificatie tijdens het Eurovisie Songfestival, na een incident met een cameravrouw direct na zijn optreden in de tweede halve finale.

Zowel NPO als AVROTROS hebben bezwaar gemaakt tegen deze beslissing. AVROTROS beweert dat het incident slechts een “dreigende beweging” was, terwijl de European Broadcasting Union (EBU) aangeeft dat de cameravrouw een ander verhaal heeft.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Verder meldde de Zweedse krant Aftonbladet dat haar camera ernstig beschadigd is geraakt tijdens het incident.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Twan van de Nieuwenhuijzen, hoofd van de selectiecommissie, vertelde aan RTL Boulevard dat Klein het “best wel oké” doet onder de omstandigheden.

Hij beschreef het weekend als emotioneel en gecompliceerd, waarbij de emoties nog moeten landen.

“We zijn uiteraard zeer teleurgesteld,” voegde hij eraan toe. Ondanks de tegenslag heeft het team de finale gevolgd, zij het met gemengde gevoelens.

Klein heeft zelfs deelgenomen aan een afterparty van het Songfestival. “Joost is een knappe en sterke persoonlijkheid. Zo staat hij daar in en zo gaat hij ermee om,” concludeerde Twan.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven