Alles kan: Dit deed het Eurovisie Songfestival tijdens het optreden van Israel!

WhatsApp Image 2024 05 11 at 221223jpg

De Israëlische zangeres Eden Golan beleefde een avond vol gemengde emoties tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival.

Tijdens haar krachtige vertolking van het nummer “Hurricane” klonken er zaterdagavond vanuit het perscentrum negatieve reacties, met fluitende en luid boe-roepende geluiden.

Hoewel de uitzending deze reacties minder duidelijk in beeld bracht door “overgezet applaus op de achtergrond”, was de gespannen sfeer in de zaal merkbaar.

Met name bij het begin van haar optreden en tijdens de Hebreeuwse delen aan het einde van het nummer leek het publiek heftig te reageren.

Dit was niet de eerste keer dat Golan tijdens het festival met rumoer te maken kreeg; ook tijdens de tweede halve finale en verschillende repetities was er al onrust.

Ondanks deze uitdagingen toonde Golan haar professionele doorzettingsvermogen door onverstoorbaar door te gaan met haar optreden.

De deelname van Israël aan het festival is al geruime tijd een omstreden onderwerp, voornamelijk vanwege de voortdurende conflicten in Gaza.

Dit heeft geleid tot diverse protesten, niet alleen in de buurt van de songfestivallocatie, maar ook op verschillende plaatsen in Malmö, waar het festival dit jaar werd gehouden.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven