Mega grote terugroepactie gestart in Japan na bizarre ontdekking in witbrood!

bakkerij 1jpg

Een belangrijke broodfabrikant in Japan, Pasco Shikishima Corporation, heeft aangekondigd dat ze ongeveer 104.000 zakken van hun gesneden witbrood terugroepen vanwege een opmerkelijke ontdekking.

De terugroepactie volgt nadat er resten van een zwarte rat zijn aangetroffen in minstens twee broden, volgens BBC News.

Het brood van Pasco is een populair merk in Japan en wordt veel verkocht in het land.

Hoewel het bedrijf niet heeft aangegeven hoe de verontreiniging heeft kunnen plaatsvinden, hebben ze beloofd de kwaliteitscontroles te verbeteren om herhaling te voorkomen.

“We zijn toegewijd om onze kwaliteitscontroles te versterken en deze situatie in de toekomst te voorkomen,” verklaarde Pasco.

Er zijn tot op heden geen meldingen van ziektegevallen als gevolg van het gegeten brood, en het bedrijf hoopt dat dat zo blijft.

Het betreffende brood wordt ook geëxporteerd naar internationale markten, maar het is nog onzeker of deze terugroepactie invloed zal hebben op die gebieden.

Deze terugroepactie is opmerkelijk in een land waar voedselveiligheid doorgaans hoog in het vaandel staat en voedselrecallacties zeldzaam zijn.

Recente incidenten, zoals honderden studenten die ziek werden van bedorven melk in de prefectuur Miyagi en een kakkerlak die werd gevonden in een rijstbal bij een Japanse vestiging van 7-Eleven vorig jaar, hebben echter geleid tot toenemende bezorgdheid over voedselveiligheid in Japan.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven