Last van mieren in je woning: Deze vreemde tandpastatruc zorgt voor de oplossing!

pasta 1jpg

Een handig huis-tuin-en-keukenmiddeltje voor het bestrijden van mieren- of mijtenplagen in huis is zelfgemaakt en bevat tandpasta.


Dit effectieve bestrijdingsmiddel maak je eenvoudig met simpele ingrediënten die in iedere keuken te vinden zijn.


Hoe je te werk gaat? Hier is een stap-voor-stap handleiding. Je hebt suiker, bloem, tandpasta en water nodig.


Begin met het mengen van een derde kopje suiker met een kwart kopje bloem. Voeg drie theelepels tandpasta toe en mix dit met een derde kopje water tot je een gladde pasta hebt.


Vorm kleine balletjes van het mengsel als lokazen voor de mieren en mijten.


Plaats deze balletjes strategisch in je huis op plekken waar je mieren of mijten vaak ziet, zoals de keuken, bijkeuken of achter apparaten.


De suiker trekt de insecten aan, terwijl de tandpasta een effectieve werking heeft. De insecten worden uitgeschakeld zodra ze van de balletjes eten.


Vervang de balletjes regelmatig, idealiter twee tot drie keer per week, en herhaal dit proces totdat er geen sporen van mieren of mijten meer te vinden zijn in huis.


Deze methode is niet alleen goedkoop en simpel, maar ook vriendelijk voor het milieu als alternatief voor chemische bestrijdingsmiddelen.


Door regelmatig de lokatie van het lokaas te vernieuwen en strategisch te plaatsen, houd je jouw huis vrij van mieren en mijten.


auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven