Bewaar jij jouw eieren in de koelkastdeur? De reden waarom je dat NIET moet doen!

WhatsApp Image 2024 05 07 at 150339jpg

Als je altijd hebt gedacht dat het eierenvakje in de deur van je koelkast de beste plek was om eieren te bewaren, dan zit je mis.

Velen van ons gaan ervan uit dat dit de ideale plek is, maar eigenlijk is dat niet zo gunstig voor de kwaliteit van eieren.

Door het vaak openen van de koelkastdeur kunnen temperatuurschommelingen optreden die de versheid van eieren kunnen beïnvloeden.

Vlatka Lake, expert bij Space Station, legt uit dat de constante veranderingen in temperatuur de houdbaarheid van eieren kunnen verminderen. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing voor dit probleem.

Om de houdbaarheid van eieren te behouden, is het advies om ze in hun originele verpakking te bewaren en achterin de koelkast te plaatsen waar de temperatuur stabiel blijft.

Deze aanpak zorgt ervoor dat eieren minder blootgesteld worden aan temperatuurschommelingen, wat resulteert in een langere houdbaarheid en minder gevaar voor bacteriegroei.

Hoewel het lastiger kan zijn om bij te houden hoeveel eieren je nog hebt, wegen deze nadelen niet op tegen de voordelen van een stabielere bewaartemperatuur.

Bij het opbergen van eieren is een kleine aanpassing in de bewaarmethode van essentieel belang voor een betere kwaliteit van je ontbijt. Volg deze eenvoudige stap om te garanderen dat je eieren zo vers mogelijk blijven.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven